Individuele sessies

Individuele sessies / Personal sessions


Gedurende het hele jaar kunt u terecht voor uw individuele Nonduaal Biodynamisch (craniosacraal) sessie op afspraak in onze hernieuwde praktijk in Gent of op locatie tijdens de opleidingen.
Neem gerust contact op onderstaand email of telefoon nr. U ontvangt dan ook meer specifieke en pratische informatie over de verschillende tarieven en wat u nog meer zou willen weten over de behandeling.
Voor informatie over onze opleiding tot Nonduaal Biodyanmisch beoefenaar of introductiedag klik hier

- - -

For your personal Nondual Biodynamics (craniosacral) sesson in the practice in Ghent (BE) or at location during courses, you can contact us.
You will then receive more specific and practical information about the different rates and everything else you need to know regarding the session.
- - -

Contact:   info@nondualbiodynamics.com / Tel. (BE)  0468222622   (+32468222622

Individuele sessies / gedetailleerde informatie voor eerste sessie/behandeling


Hieronder vindt u alle (standaard) info voor een gemaakte afspraak Nonduaal Biodynamisch (craniosacraal) sessie/behandeling, deze informatie ontvangt u gewoonlijk via email voor een eerste persoonlijke sessie - samen met de bevestiging van de afgesproken dag, datum en tijd voor de afspraak.
Het is fijn als u dit door kunt lezen en de hieronder eventuele gevraagde informatie betreffende uzelf kunt u (vooraf of later) terugsturen.

Alvast bedankt en leuk dat u voor een sessie/behandeling komt, van harte welkom in de praktijk, Nonduaal Biodynamisch Instituut (NBI),Schaverdijnstraat 69, 9000 Gent (tel. 0468 22 26 22) – middelste deurbel, 1e verdiep. 

Mocht u verhinderd zijn graag een berichtje liefst 2 dagen voor de (vervolg)afspraak, ook als u onderweg verlaat zou zijn graag even bellen/inspreken of een (sms) berichtje.
Er is geen aparte wachtruimte. Bij vroegtijdige aankomst kunt u wel aanbellen en boven aan de trap op een stoel even wachten en indien nodig door de binnendeur ook even naar het toilet in de gang binnen gaan.

- Kunt u ons bij de allereerste sessie nog uw volledige voor- en achternaam, met uw geboortedatum-maand-jaar doorgeven?
- Mocht u momenteel medicatie, homeopathie of andere middelen als (zelf)medicatie gebruiken, wilt u ons hierover dan ook informeren?
- Zou u ons ter voorbereiding alvast, heel kort (in een enkele zin) samengevat uw huidige ‘hulp’vraag willen (door)geven?
- Ook kunt u (alleen als voor u nodig) gemaakte foto’s, diagnoses, analyses of scans eventueel meenemen of doormailen en daarbij ook een (medische/persoonlijke) historie toevoegen.
- Voor onze administratie, kunt u ons vooraf aub. ook uw tel.(/gsm.)nr. en adres doorgeven? (Graag nogmaals ook uw gsm nummer aub.)
Uiteraard behandelen wij alles confidentieel.
(Als u bovenstaande gegevens al eerder (gedeeltelijk) hebt doorgegeven hoeft dat uiteraard nu niet opnieuw.)

Individuele sessies / practische informatie 


Praktisch:

Een sessiebijdrage in onze praktijk onafhankelijk van de duur is standaard € 80. (Voor studenten aan onze opleiding geldt een korting.)
Graag contant te voldoen bij de sessie of per bankoverschrijving, tevens mobiel met QR-code (Payconiq/Bank) - bancontact (pinnen) met kaart is niet mogelijk,


Het is niet mogelijk om bij uw ziekenkas of zorgverzekeraar de behandeling te declareren.
Mocht u een factuur willen, gelieve vooraf uw gegevens door te mailen incl. BTW nr. en BTW-plichtig of niet.
Bestaande studenten aan de lopende (Beroeps)Opleiding tot Nonduaal Biodynamisch beoefenaar, betalen een gereduceerd tarief (€ 50).
(Wij bieden altijd hulp, ook wanneer er voor u wellicht momenteel financiële beperkingen zijn, daar worden dan ontvangen donaties of een andere oplossing samen voor afgestemd.)

Indien noodzakelijk is het ook na onderling overleg mogelijk om (incidenteel) sessie op verplaatsing te komen geven, (eventueel in combinatie afspraken voor anderen en tijd/reis kosten bijdrage).

Indien een sessie aan persoonlijke relaties, familie of vrienden wordt geïntroduceerd of gegeven, dan wordt altijd in overleg de benodigde geborgenheid en begrenzing besproken en op welke basis er wel/geen hulp geboden kan worden. U kunt ook cadeaubonnen kopen voor een sessie cadeau te geven (half jaar geldig).

- Hou er aub rekening mee dat het voor sommige mensen teveel kan zijn om na een (diepgaande) sessie nog een drukke activiteit te plannen.
- Afhankelijk van de (fysieke) hulpvraag is er eerst een persoonlijk gesprek en volgt er daarna een sessie op de behandeltafel (gekleed), waarbij er zachte en lichte aanraking is op basis van Nonduaal Biodynamische (craniosacraal) therapie.
- Gemakkelijke en niet knellende kleding is daarvoor aan te raden.
- Een reguliere sessie kan tot anderhalf à twee uur duren, inclusief met koffie/thee en (uitgebreid) gesprek vooraf.
- Voor een eerste intake gesprek en sessie nemen we altijd ruim de tijd en kan het een (half) uur extra duren.

- De duur van een sessie verschilt per persoon, afhankelijk van uw behoefte en hulpvraag, u dient te rekenen op minimaal 1 tot 2 uren (of soms langer) per sessie.
- Indien u weinig behoefte heeft aan een (verkennings)gesprek maar vooral aan een lichaamswerk sessie, kunt u dat altijd zelf vooraf of tijdens het gesprek aangeven.
- Wanneer er tijdens de (tafel)sessie een ongemak, pijn of onprettig gevoel ontstaat, kunt u dat ook altijd zelf meteen aangeven.
- Ook achteraf/na de sessie bent u welkom om ons elke feedback te geven/sturen als u dat wilt.
- Zelf kent u het allerbest uw lichaam, uw behoeften en uw grenzen - die willen we altijd samen met u borgen en respecteren en daarom staat u centraal.
- Uiteraard behandelen we altijd alles persoonlijk, confidentieel en discreet.

Het is voor sommige mensen aan te raden, afhankelijk van de persoonlijke behoefte, om in het begin een aantal (3 tot 5) sessies achter elkaar te plannen met indien mogelijk niet langer dan 5-7 dagen ertussen, zodat het in gang gezette proces aansluitend verder visceraal en somato-emotioneel kan verdiepen en er samen bekeken kan worden of het voor u ook voldoet aan de behoefte en hulpvraag.

Ook nadat de oorspronkelijke hulpvraag is opgelost, kan het daarna aan te raden zijn om een maandelijkse ‘onderhoud-sessie’ te ontvangen zodat blijvend de nieuwe homeostase kan worden behouden en verdere verdieping kan komen.

Individuele sessies / inhoud van de sessie 


Inhoud van de sessie:

Het is niet eenvoudig om vooraf 'precies' uit te leggen hoe een Nonduaal Biodynamische sessie werkt.
Een sessie is altijd gebaseerd op het eigen zelfhelend vermogen vanuit heelheid en gezondheid met daarin de biologische natuurlijke dynamische functionele processen.

Dit wordt toegepast vanuit een lange ervaring, grote kennis en achtergrond, gebaseerd op:

  • de nondualiteit (advaita vedanta)
  • biodynamische craniosacraal therapie
  • de biologische natuurwetten en nieuwe geneeskunde
  • wetenschappelijke medische en holistische heelkundige inzichten
  • energetisch- en lichaamswerk
  • satsang & meditatie
  • mijn internationale achtergrond o.a. als voormalig topsporter en coach

Mensen weten vaak op diep innerlijk niveau precies wat we zelf nodig hebben (onze eigen-wijsheid) en het gaat om dat in-zicht van de kern en oorzaak, zodat er heling, groei en transformatie komt.
Vaak zit er iets vast in ons lichaam wat niet meer nodig is (spanning in fascia/bindweefsel, emoties, energie, trauma's), waar aandacht (pijn) naar toe gaat.
Iedereen wil loslaten wat niet meer nodig is, helen en in balans komen – vaak zit het er al lang (vanuit onze jeugd) en lukt dat niet alleen.
We noemen dit begeleiden naar zelf-realisatie en zelf-empowerment ook wel "Lichaamswerk voor de Ziel!!", of "Satsang op tafel", omdat het diep verhelderend en helend is.
Het inzicht krijgen en doorzien van onze belemmerende overtuigingen en beperkende identificaties (met trauma, drama, emotie), die daarna oplossen.

Meer informatie ook over onze georganiseerde verdiepings-activiteiten vindt u op de website.
Voor informatie over verdiepings- en ervaringsdagen, meditaties en de opleiding tot Nonduaal Biodynamisch beoefenaar, kunt u het beste even direct met ons contact opnemen.


Dit is wat iemand schreef over de sessie die ze eerder ontving:
"Een mooi werkende manier om die emoties aan te gaan is je op een veilige en geborgen plek te voelen.
Ik was deze week bij Gerald Westhoff voor een sessie nondual biodynamics... een gesprek combi met craniosacraal therapie... prachtig en veilig. Zacht en diep. Aardige man."

Individuele sessies / routebeschrijving 


Routebeschrijving:
Adres: Nonduaal Biodynamisch Instituut (NBI), Schaverdijnstraat 69, 9000 Gent (vlakbij het SchoenFabriekske, de Leie en natuurgebied de Bourgoyen, kruispunt Rooigemlaan met Drongensesteenweg).

- Het makkelijkste is van de A14/E17 (van Antwerpen naar Gent) niet de afslag Gent Centrum te nemen,
maar rechts door te rijden (volg Eeklo) via de rondweg R4 richting Drongen.
Dan afrit Blaarmeersen nemen (let op tijdig rechts voorsorteren bij afslag Blaarmeersen).

Bij Blaarmeersen niet de eerste maar de tweede weg rechts (na het water en voor het viaduct)
dan komt u op de Drongensesteenweg richting Gent,
daar is de Brughuizeken links een zijstraat van,
net voor de stoplichten met de Rooigemlaan net na het natuurgebied Bourgoyen Ossemeersen.


- Gratis parkeren kunt u het best, wanneer die vrij is, op of voor mijn parkeerinrit (1-HYP357) in de Brughuizeken of op de Drongensesteenweg, op de Rooigemlaan of rechts in de Brughuizeken straat (let op, niet voor een garagepoort dan wordt u weggesleept (€ 300 + boete)).
- Let op: De Schaverdijnstraat (en Koningsdal straat gedeeltelijk) is alléén voor bewoners parkeren (en riskeert u wel € 80 boete als u daar parkeert). De slagboom van de parkeerplaats bij het Schoenfabriekske sluit na openingstijden, overdag kunt u daar soms wel gratis parkeren.
- Als u hulp nodig heeft met parkeren en/of uitrijden bel dan gerust even aan, zodat ik u kan helpen te parkeren of (mijn) auto verzetten voor u. U kunt ook parkeren vóór mijn inrit zonder risico dat u wordt weggesleept (ook als er al een andere auto op inrit staat).
- Eventuele fiets kan (als er ruimte is) binnen beneden onder de trap worden gestald (bel dan gerust eerst aan dan kan de deur open en u met fiets naar binnen).
- Er stoppen o.a. buslijnen 9, 14 en 15 vanaf Sint-Pietersstation dichtbij op wandelafstand, op de hoek van de Rooigemlaan en ook op de Drongensesteenweg.

De Schaverdijnstraat is direct om het hoekske van de Brughuizeken, het appartement met praktijkruimte is op de eerste etage (met trap, niet rolstoelvriendelijk), de middelste deurbel nr 69.

De ingang naar natuurgebied de Bourgoyen is op 300 meter afstand aan de Drongensesteenweg en voor of na een sessie kan het aangenaam zijn om daar rustig een wandeling te maken.

Let op: Gent heeft sinds 2020 een LEZ (lage emissie zone), de praktijk is net “buiten” die zone en dus goed bereikbaar (ook zonder dagtoestemming voor oudere wagens, mits die niet door de (binnen)stad rijden).

Wanneer er niet direct na aanbellen open kan worden gedaan, dan aub een minuut later nogmaals proberen aanbellen (middelste deurbel) of even opbellen/inspreken op 0468 22 26 22.
Goede en veilige reis. U bent van harte welkom.

Mochten er nu verdere vragen zijn aarzel dan niet om die aan ons te stellen.
- - -
NIEUW Nonduaal Biodynamisch opleiding Seminar Bio-Logisch op 2-5 juni’22 zie: /calendar-courses/basisopleiding
- - -